nasveti za opremljanje doma

Kako izbrati pravo pohištvo za vaš dom

Bodimo resnični: izbira pohištva za vaš dom je naporna. Navdušujoče, ja. Toda stresno. Naši domovi so naše zatočišče in ponosni smo na to, kako izgledajo. Pripeti pogled navzdol je lahko nekoliko prenaporno.

Če ste se ujeli v Pinterestovi drsni spirali smrti, niste sami. Ste minimalist? Boem? Modernist srednjega stoletja? Nič od naštetega!? Težko je vedeti, kateri izraz določa vaš slog.

Tu je dobra novica: ni napačnega načina oblikovanja doma. Toda smer pomaga. Tu so naši najboljši nasveti, kako se vključiti v svojega notranjega stilista in svoj prostor narediti palačo vaših sanj.

ZAČNITE Z VTISOM.

Preden izberete pohištvo za svoj dom, se najprej vprašajte, kako želite, da se ti prostori počutijo. Pomembno je, da je interier skladen z zunanjostjo. Preberite si to študijo o barvah fasade. Potem pa je pomemben stil, v katerem je opremljen interier. Preberite si o tem, kateri stili notranje opreme obstajajo.

Udobno v svoji dnevni sobi? Sproščeno v svoji spalnici? Napetost v vaši kuhinji? Vsak od teh občutkov ima ustrezne barve, teksture in oblike. Z identifikacijo načina, kako se želite počutiti v svojem prostoru, lahko svoje navdih zožite na najpomembnejše.

To nas pripelje do našega naslednjega koraka: izberite koščke, ki gradijo občutek, za katerega ciljate. Če želite, da se vaša dnevna soba počuti udobno in bivalno, se odločite za mehke tkanine, tople barve in svetilke za nežno osvetlitev.

Če pa želite, da se v vaši sobi počuti povišana in minimalna, izberite koščke s čistimi, ostrimi črtami, kot je linija kavča Parker . Dodatna oprema z nekaj kovinskimi in marmornatimi kosi bo dodala vizualno zanimanje, ne da bi pri tem utrpela vaš prostor.

ZGRADITE OKOLI OSREDNJEGA PREDMETA.

Ne skrbite, da bo vse popolno. Namesto tega se osredotočite na iskanje kosov, ki jih resnično ljubite.

Od tu je enostavno tako, da najdete pohištvo in dodatke, ki ustrezajo barvam in razpoloženju goriščnega dela. Na primer, če vaš kavč za izjave govori o estetiki Mad Men, prostor zaokrožite s kosi navdihnjenimi sredi stoletja, kot so kopalniško pohištvo iz tikovine in modni odtisi umetnosti.

IGRAJTE SE Z BARVO.

Barva lahko v prostor prinese veliko, ne glede na to, ali je to določeno razpoloženje ali poudarjanje obstoječih kosov pohištva. Izdelava vaše barvne sheme – nabora barv, ki se uporabljajo v eni sobi – vam bo pomagala, da bo vaše razpoloženje ravno pravšnje. Z združevanjem nevtralnih slojev, kot so bela, bež in rjava z barvami svetlih barv, je modna vibracija sredi stoletja. Tople barve, kot so rumena, rdeča in oranžna, se počutijo prijetno in osebno, hladne barve, kot sta modra in zelena, pa v sobo dodajo občutek umirjenosti.

Če želite biti pozorni na svojo barvno shemo, je preprost način za nadgradnjo sobe, vendar vam ni treba poudarjati, da bi se ujemali. Jedilni stoli z rožnatim naglasom, roza barva med oblačili z mehurčki in gumi (razen, če seveda ne boste šli). Namesto tega uporabite nevtralne snovi za uravnoteženje svetlih barv. Za krepkejšo vižo poglejte čez barvno kolo in ga opremite s kontrastnimi rumenimi, zelenimi ali modrimi odtenki.

Hitra lekcija o mešanju barv: odtenki, ki so nasproti drugemu na kolesu, kot so modra in oranžna ali rdeča in zelena, so znani kot brezplačne barve. Ob skupni uporabi ustvarjajo privlačen kontrast. Druga metoda preprečevanja barv je uporaba triadnih shem ali izbira treh barv, ki so enakomerno razporejene ena od druge na barvnem kolesu, kot so oranžna, vijolična in zelena. Triadne sheme se počutijo nekoliko bolj uravnoteženo in harmonično kot dopolnilne sheme z visokim kontrastom. Če želite pridobiti navdih, preden se lotite sheme za svoj prostor, poskusite brskati po spletnih straneh barvne palete.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja